Turen går til London

mandag d. 9. – torsdag d. 12. okt. 2017

Vi har i CampusU10 valgt, at dette års skolerejse går til London.
På en skolerejse er der, i modsætning til en lejrskole/studietur, ikke deltagepligt. En yderligere forskel er, at der ikke foregår noget fagspecifikt på en skolerejse. Hvad skal man så med en skolerejse, spørger du måske dig selv?!

Først og fremmest har vi lærere gennem de sidste år set en utrolig udvikling hos størstedelen af de elever, som deltager i en sådan rejse. Man får muligheden for at komme til et nyt land med en anden kultur end den danske og dermed få nogle andre input end dem, man er vant til. Ydermere har vi observeret, at mange elever modnes enormt på blot en uge. Det gør de, fordi eleverne selv skal finde spisesteder til frokost og aftensmad, samt at der er mulighed for at udforske byen på egen hånd om eftermiddagen og aftenen. Derudover knyttes venskaber også på andre måder end de, der naturligt dannes i grundgrupperne og på valgholdene. Man opdager måske at ham/hende, man aldrig troede, man skulle snakke med, har de samme interesser som en selv, eller at en, man ikke regnede med, at man passede sammen med, giver én en masse nye synsvinkler og på den måde kan nye venskaber dannes.

Da året i 10. klasse er et år, hvor man modnes og udvikles personligt, før man skal videre på en ungdomsuddannelse, er denne skolerejse altså rigtig givende at deltage i. Derfor opfordres alle eleverne til at deltage, og alle forældre opfordres til at skubbe på hjemmefra - for udover det før nævnte er det også bare en mega fed tur, som man kan snakke længe om, når man er kommet hjem igen.